Išvykimo laikas ir vietos:
09:30 val. Šiauliai, PC Akropolis Gegužių gatvė.
09:45 val. Šiauliai, Katedra, stotelė Tilžės g.
Tai bus netolima, neegzotiška tačiau miela skrandžiui ir širdžiai, prasminga kelionė po Žiemgalos kraštą. O ką gį įdomaus aplankysime, paragausime, pamatysime, kur pasisvečiuosime Žiemgaloje?
Važiuojant link Jelgavos pirmas apsilankymas bus „Mītavas Čiekurs“ – tai šeimos įmonė, gaminanti produktus iš Latvijos pušų imunitetui ir kvėpavimo takų sveikatai. Produktai gaminami iš paprastosios pušies (Pinus sylvestris L.). Pušų pumpurai renkami vasarį/kovą, o kankorėžiai – gegužę/birželį. Produktai gaminami žemoje temperatūroje, kad išsaugotų sveikąsias ir vertingąsias pušų kankorėžių savybes. Gaminama kankorėžių sirupai, uogienės su medumi, kankorėžių ir kadagių uogų ledinukai su įvairiomis uogomis. Produktai gaminami be cukraus. Ekskursija ir produktų degustacija.
Toliau keliaujame į česnakų degustaciją pas šeimininkę Antrą „Česnakų pasaulyje”, kuri sukūrė daug įvairių receptų ir iš česnakų ruošia gardžius ir įdomius patiekalus. Čia galėsite paragauti česnakų arbatos, marinuotų česnakų žiedų, česnakų salsos, „gerklės kaitintojų” ir net česnakų ledinukų. Ji taip pat pasidalins išskirtiniais receptais, o svečiai galės išbandyti ir įsigyti sveikos pagamintos produkcijos.
Po degustacijos bus trumpa ekskursija po buvusią Kuršo hercogystės sostinę Jelgavą. Ekskursija po centrinę miesto dalį. Susipažinsime su Jelgavos istorine dalimi. Aplankysime Driksos upės pakrantėje rymantį Jelgavos studentą Jakobą. Įspūdingu pėsčiųjų tiltu keliausime į Pašto salą, rūmų saloje pamatysime Jelgavos rūmus. Pasikelsime į modernią apžvalgos aikštelę, buvusiame bažnyčios bokšte. Čia iš paukščio skrydžio apžvelgsime Jelgavą.
Po ekskursijos toliau keliaujame į alaus daryklą „HOPALAA“. Alaus darykla „Hopalaa“ – nuo protėvių tradicijų iki modernaus „vaibo“. Įvairiausių skonių modernus kraftinis alus. Alaus daryklos „Hopalaa“ šeimininkų kasdienybę sudaro skonių jūra: vaisių, rūgštus, saldus, kartus, brandintas, dūmų, šokolado, uogų. Kaip sako patys šeimininkai: „Alaus darymo procesas – tai yra nesibaigiantys eksperimentai, staigmenos ir kūrybingi atradimai!” Mūsų laukia ekskursija + degustacija po alaus gamyklą, pasakojimas nuo A iki Z, kaip gaminamas „Hopalaa“ alus. Pasakojimas „Nuo pirmojo alaus iki pripažinimo Latvijoje, Europoje ir pasaulyje!” Sotūs ir turiningai praleidę dieną sugrįžtame į namus.
KELIONĖS KAINA: 33 €
Į kelionės kainą įskaičiuota:
*Kelionė autobusu
*Kelionės vadovo paslauga – ekskursinė programa
*Kelionės vadovo paslauga
Papildomos išlaidos: mokami objektai, mokamos paslaugos:(*)
*Kankorėžių degustacija – 8 – 5 €/asm;
*Česnakų degustacija – 10 €/asm;
*Alaus darykla „HOPALAA”. Ekskursija + degustacija – 10 €/asm.
PASTABOS:
*Lankomų objektų, paslaugų skaičius gali keistis, gali kisti ir kainos.
*Minimalus turistų skaičius kelionei autobusu organizuoti yra 20 turistų. Nesurinkus minimalaus turistų skaičiaus, kelionių organizatorius įsipareigoja apie tai pranešti raštu / žodžiu likus ne mažiau kaip 2 kalendorinėms dienoms iki kelionės pradžios
*Į ekskursijas / keliones vykstama dviejų kategorijų: nuo 20 iki 56 sėdimų vietų turistinės klasės autobusais / mikroautobusais (transportas parenkamas atsižvelgiant į turistų skaičių). Kelionių organizatorius neįsipareigoja informuoti turistų iš anksto apie ekskursijai / kelionei pasirinktą transporto priemonę.
*Vietos autobuse paskiriamos pagal galutinio apmokėjimo datą. Vietas autobuse nurodo gidas kelionės pradžioje.
REIKALINGI DOKUMENTAI: LR piliečio pasas arba asmens tapatybės kortelė. Jų galiojimo laikas iki kelionės pabaigos turi būti ne trumpesnis nei 3 mėn.
MOKĖJIMO BŪDAI:
Grynais, kortele – UAB „Kelionių centras“ adresu: Vilniaus g. 206, Šiauliai
Pavedimu: a/s: LT067300010087001964, AB Swedbank, Banko kodas: 73000
INFORMACIJA / REGISTRACIJA: +370 670 88 723 Indrė, [email protected]